follower tercayunk

Monday, June 6, 2011

kerja ke?


hari ni dah genap sebulan cuti sem..
rase lame ke kejap sebulan uh tak taw la..
sendiri rase la..
yang penting ade 3bulan lg untuk start sem baru ..
err..lame lg uh....~
aku nak buat ape selama 3bulan akan datang nie??
semua plan aku time cuti ni semua belum menjadi..
hari2 aku tdo..mkn..buat kerja2 rumah..layan running man..tgk movie korea..
but quite lucky, im not alone buat semua ni..
aku ade teman..
my sis...huk2
die pon cuti sem same dengan aku laaa..huk2


kerja??

ramai org tanya..aku tak nak kerja ke??
seriously..aku nak kerja..
klu ikut perancangan aku la..
aku nak carik kerja sama2 dengan akak aku..
senang la kot nak pergi..blk kerja sama2..
lagi2 kerja yang perlu blk lewat malam..
kekadang aku mang penakut ckit nak lalu jalan dr stesen lrt ke rumah aku tu..
especially waktu malam..
mcm2 boleh jadi klu jalan sensorang...*bad thinking
tp nmpaknya macam akak aku pon xda perancangan nak kerja jep..huhu


so far,aku jumpa byk gak la kekosongan kerja dekat area2 ni..
kerja promoter kt shopink complex la..fulltime..
start 10pg sampai 10malam..
dulu time abes spm, aku pernah jugak la kerja as promoter..
nmpk cm senang,act quite penat la..
keluar awal pagi..blk lewat mlm..kne plak time ramai customer..huhu
but tuk kali ni..entah la nak kerja pe..
kerja promoter byk kosong tp hati n badan nak kene kental la..
ekau boleh tahan ke anis??hmmm..*tetttt no answer


last 2week, aku ade jugak try2 apply kerja, lastly before interview uh..
dorang kasi tawu yang kerja uh as promoter kad kredit.!
aiyooo..gaji yg dorang offer macam ok..
tp promoter kad kredit yg quite lemah tu..
sedangkan klu ade promoter kad krdit nak promote kat aku, aku akan jalan laju je..
buat2 xnmpak dorang..*jahat ohh
aku takot la klu nnt kene kat aku blk..huhu
plus aku xtaw pape pasal kad kredit even die akan kasi training..
tapi aku rase untuk age ak nie, aku belum berminat nak tawu n guna bende tu lagi.
tunggu la bila ak da kerja, kaya kang..bru ak gune kad kredit n promote kt org ok?
so..im sorryy.!*sambil wat gaya amir raja lawak

kadang2 hujung minggu or mlm after parents blk kerja..
ade jew bende yg dibuat n bnde yg diborakkan..
plus plak hujung bulan ni family plan nk ke singapore..
n ramadhan is coming soon..
aku xnak la ketinggalan dalam acara2 family mcm nie..huhu
*fine..nmpaknya ak masih xbesar2 n xleh berjauhan ngn family kan? :(

argghh.!!.guano nie?? dilema la.... :'(


1 comment:

chikybellamy said...

haha.kul 10 pg uh xde awal mane anis oi.aq nye job ni kul 6.45 pagi dah kene mencanak kat depan kedai uh.haha

Related Posts with Thumbnails