follower tercayunk

Tuesday, May 31, 2011

juvana

salam korang..
pernah x korang tgk drama bersiri 'juvana' kt tv3, setiap hari isnin jam 9 malam?
kalau yang belum pernah tgk, cuba la tgk..
siri drama ni bakal mmberi korang sedikit pengetahuan apa yang berlaku terhadap pesalah juvana ni.


sebut sahaja juvana..
ramai yg sudah tahu juvana adalah golongan remaja bawah umur yang jahat dan nakal..
mereka ditangkap mungkin atas kesalahan merogol, membunuh, membuli, ataupun menagih dadah..
kebiasaanya remaja ini dihantar ke sekolah khas..
salah satu sekolah khas yg menempatkan pesalah juvana di negara ini ialah
'sekolah henry gurney' dekat melaka.
kita biasa mendengar kes juvana yg berlaku kt sekeliling kita, tapi ade kita tahu apakah punca mereka jadi mcmtu??
jadi drama siri 'juvana' ini mendekatkn kita kpd golongn tersebut.



tgk mke budak2 nakal nie pon da takowt :(

drama ini mengisahkan seorng remaja berusia 17thn iaitu daim(zahiril adzim) yg dihantar ke sekolah pemulihan akhlak wira bakti selepas dituduh dan didapati bersalah membunuh ibu & teman lelaki ibunya. dari situ lah bermula episod ngeri daim apabila beliau sering dibuli oleh sekumpulan pelajar senior sekolah tu yng diketuai botak.*seyez ganas gile botak nie..~. warden asrama, encik raja(bront palarea) yg bengis dan mempunyai belas kasihan menyebabkn kejadian buli disekolah itu terus berlaku. tapi nasib baiklah ade cikgu zakiah(izreen azmida) yg cantik dan baik hati mahu menolong daim dan menghentikan kes buli di sekolah tersebut.



barisan pelakon yg menjayakan drama ini ialah bront palarea, zahiril adzmin, izreen azmida, irfan roslan, beto khusaity, kuswadinata, hariry dan ramai lagi..
tabik la kpd pelakon yg jadik pesalah juvana uh sbb lakonan korg mmg menjadi..
betul2 dah mcm samseng n budak jahat..hehe :D


4 comments:

Encik Amie said...

baru first layan gambaq juvana ni, kalau tak salah semalam..memang best, dah tau dah hero dia pon memang otai bab2 lakonan drama,filem mahupon teater..kekekeke
thanks sebab sudi mengfollow belog apa saja jadi cik anis.

anisyahira said...

sme2..singgah la lg blog anis yew..

HaNa Hani said...

ramai kate best cite neyh
xpenah nak melayan plak juvana neyh
t nak tgk kat utube laa
^_^

ainol akasyah said...

si botak juvana..xsangka si johan no dah popular..baik je org nye

JOM BACA DRAMA NORA ELENA VERSI NOVEL..RUGI KALAU TERLEPAS BACA

Related Posts with Thumbnails